Voorbeelden

Kunstmatige intelligentie in Sociale Media.

Voorbeeld 1 - Siri - Voorbeeld 2 - Sophia

1.We kennen allemaal de bekende spraak assistent van Apple wel, siri. Het lijkt niet heel speciaal maar als je er over na denkt zie je dat dit al een heel geavanceerde KI is.

In het jaar 2009 was de eerste versie van siri de wereld in gebracht. Ook al had hij nu nog niet veel functies, was het alsnog een revolutionair moment voor Apple en allerlei andere tech bedrijven. In de eerste jaren van siri was het enorm populair en ook heel goed vergeleken met andere virtuele assistenten, maar de laatste jaren loopt siri nogal achter. Andere KI zoals cortana en amazon echo (alexa) zijn namelijk vele malen beter geworden de laatste tijd.

2.Een ander voorbeeld van bekende KI is de robot genaamd Sophia. Deze KI is hetzelfde al seen voice assistant maar dan ingebouwd in een robot die net echt op een mens lijkt. Deze robot is gemaakt en bedacht in Hongkong en is in de laatste jaren over de hele wereld geweest naar bijvoorbeeld talkshows. Ze is zelfs in Nederland geweest!

Laatst is bekend gemaakt dat het bedrijf achter Sophia de robot na de pandemie gaan massa produceren en dan te verkopen aan technisch nieuwsgierige mensen. Veel mensen hebben door science fiction films het idee dat ze de mensheid wil vernietigen of zoiets maar dat is natuurlijk helemaal niet waar..... toch?