Innovatie

Innovatie met Kunstmatige intelligentie.

Paragraaf 1 - Paragraaf 2 - Paragraaf 3 - Paragraaf 4

Op het moment zijn er nog niet veel revolutionaire KI (artificial intelligence) die echt iets innovatiefs hebben gedaan of gemaakt. Dit gaat allemaal nog komen in de (niet verre) toekomst.

KI is een heel trending onderwerp als je kijkt naar science fiction films. Maar waar komt dit verlangen naar KI vandaan? Dit komt omdat de mens een nieuw system wil dat snel data kan geven, kan leren en zich kan aanpassen. Dit werd gezegd door Arvid Krishna, hoofd van IBM onderzoek.

Deze vraag naar KI resulteert in veel bedrijven die nu aan het racen zijn om de eerste ground breaking, innovatieve KI te maken die de mens zal helpen met alledaagse scenario’s. Dit kan door een voice assistance (denk aan siri of cortana) of door een robot die klusjes in het huis doet.

De KI die we nu hebben kunnen we danken aan de groei in big data die zich de laatste Jaren afspeelt, enorm krachtige GPU’s (Graphics Processing Unit) en de her-opkomst van een oud KI computatie model, deep learning.

Met deze 3 factoren gecombineerd hebben wij een hele verassende en innovatieve toekomst in zicht. Nu alleen nog maar wachten.....

Kunstmatige Intelligentie Robot